muur geluidsdicht maken

Bestaande muur geluidsdicht maken (in 3 eenvoudige stappen)

Geluidsisolatie van bestaande muren

Sloop staat misschien niet op je lijstje van geluidsisolatie-dingen om te doen, maar dat betekent niet dat je geen geweldige geluidsisolatie kunt bereiken door geluidsisolatie van uw bestaande muren. Je kunt eenvoudig en betaalbaar geluidsisolerende elementen aan je bestaande muren toevoegen om geweldige geluidsisolatie te bereiken, en ik ga je precies vertellen hoe je dit moet doen met deze drie eenvoudige stappen om je muur geluidsdicht maken.

Stap 1 – Dicht de scheuren af ​​met geluidsdichte kit

De fundering van een gebouw zal na verloop van tijd zakken, dus er kunnen na een bepaalde periode een aantal scheuren in muren te zien zijn. Deze scheuren lijken misschien onschadelijk, maar ze zijn je aartsvijand als je probeert je huis geluidsdicht te maken, omdat geluid gemakkelijk door de kleinste scheuren kan sijpelen.

Green Glue Compound geluidsisolerende kit is de perfecte kit voor de klus. U hebt een kitspuit nodig om de kit aan te brengen. De kit wordt gelijkmatig aangebracht en dicht snel scheuren in gipsplaten, plafonds of voegen af.

Deze stap lijkt klein, maar het is uiterst belangrijk. Een verzameling van kleine scheuren in een kamer die niet goed zijn afgedicht, kan gemakkelijk geluid doorlaten, zelfs nadat je geluidsdichte panelen hebt toegevoegd.

Nadat u een geluiddempende kit heeft toegevoegd, helpt deze kit het buitengeluid te absorberen dat door de muren van uw huis binnenkomt.

Stap 2 – Verf de muren en het plafond

Wat heeft verf te maken met geluidsisolatie van een kamer? Alles. Met geluidsisolerende verf kun je een extra laag geluidsisolatie toevoegen aan een kamer door eenvoudig de muren en het plafond van de kamer te schilderen.

Geluidsdichte verf is dikker dan normale verf. Je wil ook minimaal twee of drie lagen aanbrengen voor optimale geluidsisolatie.

Geluidsdichte verf is niet bedoeld om extreem harde geluiden te overstemmen, zoals constant blaffende honden, luide muziek of luide thuisbioscoopsystemen. Geluidsdichte verf helpt echter het geluid van normaal buitengeluid, stemmen en andere geluiden te dempen.

ISONEM® Thermal Paint geluiddempende verf wordt geleverd in 10 liter emmers in de kleuren wit en antracietgrijs. Je kunt de muren en het plafond schilderen van de ruimte die je geluidsdicht maakt voordat je de volgende laag geluidsisolatie toevoegt. Voor een optimaal resultaat, wil je twee of meer lagen geluiddempende verf gebruiken om je muur geluidsdicht te maken.

Stap 3 – Voeg geluidsdichte schuimpanelen toe

De laatste stap om je bestaande muur geluidsdicht te maken is het toevoegen van geluidsdichte schuimpanelen. Het oppervlak van deze panelen is vlak of met een textuur. Platte panelen zijn dicht en dik om geluid te absorberen dat het paneel nadert, terwijl panelen met texturen, vormen hebben zoals piramides, noppen of richels, om het geluid te absorberen en te reflecteren.

Deze vlakke schuimpanelen zijn 33cm x 33cm en 7cm dik. Ze zijn een beetje schuinaflopend zodat je een leuk effect ermee kunt aanbrengen

Deze piramide-schuimpanelen zijn 48 centimeter lang bij 24 centimeter breed en twee centimeter dik. In plaats van een plat oppervlak, is het oppervlak met piramides. Deze structuur van het schuim zorgt ervoor dat het geluid zowel wordt geabsorbeerd als gereflecteerd.

Geluidsisolerende schuimpanelen zijn een geweldige aanvulling op elk geluidsisolatieproject vanwege hun kwaliteitseffectiviteit.

Om schuimpanelen op uw bestaande muren aan te brengen, spuit u het schuimpaneel eenvoudig in met een schuimveilige lijm en breng je het aan op de muur.

Geluidsdichte schuimpanelen zijn verkrijgbaar in vele vormen, maten en kleuren. Dit geeft je vele decoratiemogelijkheden om uit te kiezen, in plaats van de basiskleur zwart of houtskoolgrijs.

Andere manieren om geluidsisolatie te verbeteren

Nadat u uw bestaande muren geluidsdicht hebt gemaakt, zijn er een aantal extra dingen die je in je huis kunt doen om geluidsdicht te helpen.

1. Meubels herschikken

Door de meubels in je huis te herschikken, kun je de kamer geluidsdicht maken tegen geluiden en geluiden van buitenaf. Verplaats grote, zware meubels naar specifieke locaties in je kamer waar vaak geluiden binnenkomen. Het geluid wordt geabsorbeerd door het meubilair en voorkomt dat het de rest van de kamer binnenkomt.

2. Plaats vloerkleden of gordijnen

Een andere manier om te helpen met het geluidsdicht maken van een kamer is door tapijten, tapijt of gordijnen aan de kamer toe te voegen. Tapijten helpen bij een hardhouten vloer het frequente kraken en geluiden die vanuit de vloer binnenkomen te absorberen. Zware gordijnen voor ramen helpen ook om geluiden van buiten te dempen.

Samenvatting muur geluidsdicht maken

  • Je wil alle scheuren van de muren, vloeren en plafond dichten voordat je geluiddempende verf of materialen toevoegt. Geluidsdichte kit is de perfecte kit voor de klus vanwege zijn geluiddempende samenstelling en eenvoudige toepassing. Zelfs de kleinste scheur kan een bron voor geluid opleveren, dus vergeet geen enkele scheur tijdens dit proces.
  • Zelfs als je niet meerdere lagen geluidsisolerende verf wilt aanbrengen, moet je van plan zijn om minimaal één laag aan te brengen. Hoewel twee of meer lagen de beste resultaten opleveren, is één laag geluidsisolerende verf beter dan niets.
  • Nadat je je muren hebt geseald en geverfd, is het nu tijd om de schuimpanelen toe te voegen. Je kunt kiezen uit vlakke panelen of panelen met textuur. Spuit eenvoudig de achterkant van het schuimpaneel in met een schuimveilige lijm en breng het aan op de muren.

Eén reactie

  1. Hallo, wij hebben in de gevel ventilatieroosters. Een rooster aan de buitenkant en 1 aan de binnenkant met daar tussenin een rechthoekig kanaal van ongeveer 30 cm lang. Er komt veel geluid door de roosters. Er bestaat geen kant-en-klare oplossing om het geluid te minderen (zoals een sus-kast) omdat al die oplossingen heel andere maten hebben. Is er een materiaal dat je in het kanaal kunt stoppen wat wel geluid tegenhoudt, maar de ventilatie zoveel mogelijk in stand houdt?
    Of kan ik wellicht dit materiaal zo plaatsen dat het aan de linkerkant van het kanaal geplaatst wordt tot bijna aan de rechterkant en dan vlak daarachter het materiaal aan de rechterkant geplaatst tot bijna aan de linkerkant. Zo blijft er zowel links als rechts een gleuf over voor de ventilatie. Maar zal dit voldoende het geluid tegenhouden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *