geluidsisolatie platen

Geluidsisolatie platen – Beste producten en hoe te plaatsen

Geluidsoverlast is overal een groot probleem, maar het is het ergste als je het in je eigen huis hebt. Maar geluidsisolatie platen kunnen hierbij helpen.

Geluiddichte schuimplaten zijn een betaalbare en gemakkelijk te gebruiken oplossing voor wanneer er gewoon te veel lawaai is. Ze zijn geweldig voor dingen als het opnemen van elke vorm van audio of video en voor het oefenen van instrumenten zonder andere mensen in huis lastig te vallen.

Zoals met alles, zijn er zowel uitstekende als minder goede schuimpanelen. Ik heb onderzoek gedaan en een aantal panelen geprobeerd om de beste opties te vinden. Bekijk mijn lijst met de beste opties hieronder.

Beste merken en schuimpanelen die echt werken

Auralex Studiofoam Wedgies paneel

Dit zijn de klassieke geluidsisolerende schuimplaten. Ze hebben een wigontwerp.
Dit kan heel mooi zijn, vooral als het in een afwisselend patroon van verticaal en horizontaal is geplaatst. Elk paneel is 30cm bij 30cm en 5cm dik.

Je kunt ze in verschillende kleuren krijgen (grijs, bordeaux-rood en paars), waardoor je leuke patronen op je wand kunt maken.

Deze panelen verminderen ruis en echo maar verstoren het geluid helemaal niet. Dit maakt ze ideaal voor het opnemen en afspelen van muziek.

Geluidsisolatie platen piramideschuim

Er zijn twee hoofdontwerpopties voor geluiddichte schuimpanelen en het eierkratontwerp is er één van. Dit is een hele normale keuze voor opnamestudio’s en sommige mensen geloven dat het ontwerp van de eierkist superieur is in het verminderen of absorberen van geluid.

Deze panelen zijn extra dik, zo’n 5cm. Dit helpt hen om een ​​zeer hoog ruisreductiecoëfficiëntniveau te hebben. Deze schuimpanelen zijn ook veel groter dan andere geluidsisolerende schuimpanelen, namelijk 1 meter bij 1 meter. Dit betekent dat je er niet zo veel hoeft te kopen. Het betekent ook dat de installatie een stuk eenvoudiger zal zijn.

Je schuim zal samengedrukt worden voor het transport naar je toe. Het zal waarschijnlijk een paar dagen duren voordat het zich volledig heeft uitgevouwen en gevormd. Je wilt de panelen de tijd geven om uit te breiden voordat je ze op de muren installeert.

Auralex Studiofoam SonoFlat paneel

Deze panelen zijn beschikbaar in twee maten: minisize 30cm bij 30cm en halfsize 61cm bij 61cm. Ze zijn gemaakt van het hoogwaardig studiofoam van Auralex en bieden een geweldige absorptie van midden- tot hoge frequenties.

De hoeken zijn afgesneden om een elegante uitstraling mee te geven. De panelen kunnen gemakkelijk geïnstalleerd en gearrangeerd worden in een groot aantal aantrekkelijke patronen.

Hoe geluidisolerende schuimpanelen gebruiken & installeren

Het plaatsen van geluidsisolerende schuimpanelen op je muur kan tot behoorlijk grote schade aan de muur leiden als je niet weet wat je aan het doen bent.

Het spuiten van de panelen met lijm en rechtstreeks op de muur aanbrengen zal zeker resulteren in schade en mogelijk zelfs aanzienlijke schade. Evenzo zal het nieten of nagelen van de panelen aan de muur resulteren in schade die gemakkelijk kan worden vermeden.

Het doel is om je geluidsisolatie platen veilig op de muur te krijgen om je te helpen de ideale akoestische omgeving te creëren zonder je muren te beschadigen. Gelukkig is dit heel goed mogelijk. Volg deze stappen om je geluidsisolatie aan te brengen zonder flinke schade aan je muren.

2 reacties

  1. Hoe kan ik mijn slaap kamer redelijk geluid arm maken,ik woon in een rijdjes huis zeer gehorig en heb N.AH…slechte combinatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *