kinderkamer geluidsdicht maken

Hoe Een Kinderkamer Geluidsdicht Maken?

Mijn zoontje is ondertussen al weer 4 jaar oud, maar ik ben erg blij dat ik de beslissing heb genomen voordat hij werd geboren om de kinderkamer geluidsdicht te maken.

Er zijn twee goede redenen om de kamer van je baby geluiddicht te maken:

  1. het biedt een rustige plek voor de baby om te slapen zonder de rest van het huis te dwingen om helemaal stil te zijn.
  2. het voorkomt dat baby’s geschreeuw door het huis weerkaatst wanneer de baby moet het huilen.

Maak je geen zorgen over het niet kunnen horen van je baby in een geluiddichte kinderkamer. Dat is waar een babyfoon voor is!

Koop een massieve deur

Het beste wat je kunt doen om baby’s kinderkamer geluiddicht te maken, is om een ​​massieve deur aan te schaffen. De meeste binnendeuren in huizen zijn hol (erg hol!). In feite doen ze heel weinig om geluid buiten te houden.

Als je bewijs hiervoor nodig hebt, vraag je je partner om aan de ene kant van de gesloten deur te gaan staan ​​en jij aan de andere kant. Je zult zien dat je gemakkelijk een gesprek kunt voeren.

Als je niet zeker weet of je een holle of stevige deur hebt, klop dan erop. Als het hard en solide is als de voordeur van je huis, is het een solide deur. Als het voelt als dik karton, hebt u een deur met holle kern.

Schaf een slaaphulp aan

We kochten veel producten voor onze baby om te proberen ons leven gemakkelijker te maken. Maar zonder twijfel is het meest onmisbare product dat we kochten het slaaphulp apparaat.

Het is een eenvoudige geluidmaker die net een ventilatorgeluid maakt zonder lucht te blazen. Het maakt onder andere White Noise. Een wetenschappelijk bewezen geluid dat jou en/of je baby helpt om te relaxen en sneller in slaap te vallen! Ook zullen andere geluiden die in je huis gemaakt worden (door bijvoorbeeld je andere kinderen) minder hoorbaar zijn in de kinderkamer. Dit apparaat heeft het zo veel beter gemaakt voor ons en onze zoon!

Overweeg geluidsdichte gordijnen

Geluiddichte gordijnen zijn over het algemeen iets dat mensen kopen als ze geluid van buitenaf willen voorkomen door het raam naar binnen te komen. Eerlijk gezegd zijn ze daar niet geweldig voor. Het vergt hele dikke gordijnen om het geluid daadwerkelijk buiten te houden.

Door dikke stoffen in de babykamer te hangen, voorkom je echter dat het geluid van muren weerkaatst. Het is verstompt het geluid, maar blokkeert het niet. Als je wilt horen wat een verschil dit zal maken, ga dan schreeuwen in je kast. Het geluid weerkaatst nauwelijks omdat alle zachte kleding in de kast het geluid absorbeert. Ga nu in een badkamer schreeuwen en je zult horen dat het VEEL luider is.

Ook kan het helpen om een ​​decoratieve quilt aan de muur op te hangen. Je hebt tegenwoordig hele leuke moderne quilts te koop bij bol.com. Zoek ook naar mogelijkheden om zachte meubels of stoffen op te nemen. Of een tapijt als je harde vloeren hebt. Kijk naar elke gelegenheid om geluid op te nemen en de kamer zal veel rustiger aanvoelen.

Meer extreme maatregelen om kinderkamer geluidsdicht maken

Als je het huis waar je woont zelf in bezit hebt en je bent handig, dan zijn er enkele extra stappen die je kunt nemen. Allereerst kun je een gipswand zetten met isolatie voor de muur waar het meeste geluid door komt..

Als de kinderkamer bijvoorbeeld een gedeelde muur heeft met de kamer van een tiener, kun je gipsplaten plaatsen voor de bestaande muur. Dit zal het geluid dat door de muur gaat aanzienlijk verminderen.

Ik heb geen tests gedaan, maar een ding dat volgens mij bijdraagt ​​aan de geluidsdemping in de babykamer van onze baby is het gestructureerde behang dat we hebben gekozen. Het is vrij dik en is sponsachtig, zodat het een beetje meer geluid absorbeert (en er goed uitziet). Het leuke is dat je het ook nog kunt schilderen naar de kleur die je wilt op de kinderkamer.

Maak je geen zorgen over het niet kunnen horen van de baby

Ik zei dat het beste ding dat we voor onze baby kochten de slaaphulp was. Dat is helemaal waar, maar het op één na beste ding dat we hebben gekocht dat ons leven gemakkelijker heeft gemaakt, is een video-babyfoon. We kochten deze op Bol.com omdat het echt goede recensies had en redelijk geprijsd was.

Dit was zo fijn! Bij onze oudere kind hadden we alleen een audio-babyfoon, wat niet handig was om te weten of de baby veilig was, of hij een deken over zijn gezicht had geduwd, enz. Met de videomonitor kunnen we de baby controleren en ervoor zorgen dat hij veilig is zonder in zijn kamer te gaan, waardoor het veel rustiger wordt tijdens het dutje.

Je moet je echt geen zorgen maken over de kinderkamer geluidsdicht maken en het niet kunnen horen van de baby. Daar is de babyfoon voor, en het maakt de baby ZELFS veel gelukkiger gedurende de dag wanneer ze zonder onderbreking een vredige slaapje kan doen.

Je hoeft je ook echt geen zorgen te maken om je andere kinderen in de buurt van de babykamer het zwijgen op te leggen, want de slaaphulp in de kinderkamer maakt het zo dat hij het niet kan horen.

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips om een kinderkamer geluidsdicht te maken, en je baby (en jijzelf) rustig kan slapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *